Quina creu de joc!!!!!

Aquest passat dissabte a Lleida es van trobar prop de 1.000 monitors i monitores per celebrar el cap de setmana de la trobada de Coordinació Catalana ( Entitat que dona paraigües a tots els esplais cristians de Catalunya). En el marc de la trobada, la Fundació Mossèn Víctor  Sallent va ser l’encarregada d’organitzar la vetllada que combinava teatre i jocs.

Dels prop de 70 jocs que varem posar en escena ( jocs de tauler, jocs d’habilitat, jocs amb paracaigudes, jocs motor o creació de patacons entre altres) cal que en destaquem un que va ser un èxit sorprenent: La creu o satèl·lit. Aquest joc que possiblement tingui algun significat místic en gran part al fet que les persones es situen a terra en forma de creu, és un d’aquells jocs que estan en el meu “greatest hits” dels jocs que no et fallen mai. En el meu repertori sempre hi tinc deu jocs que són imprescindibles i aquest n’és un d’ells!!!!

El joc és molt senzill. Es tracta de sentar-se a terra i posar quatre files de jugadors en forma de creu. En cada fila els jugadors es seuen com en el joc d’arrencar cebes, es a dir, un darrera l’altre i agafats per la cintura. Un voluntari passeja dret donant la volta al voltant de la creu i quan ell vulgui toca el cap del darrer d’una de les files. Quan això passa, ràpidament s’aixeca tota la fila i tots els jugadors ( incloent el qui anava dret) comencen a donar la volta fins a tornar a seure en la fila que ha quedat buïda. El darrer en posar-se és qui li toca parar dret i torna a començar la volta.

Com a joc és espectacular i sobretot si alhora de còrrer s’hi val tot, es a dir, si hi posem un toc bèstia al joc!!!!!!. Jo l’anomeno un d’aquests jocs BMW ja que al jugar et poses de o a 100 en menys de 5 segons!!!!!!.

Referent a aquest joc, hi ha una versió boliviana molt similar i que només canvia en el fet que enlloc de tocar el cap d’algú, el qui para deixa anar un mocador quan es situa darrera una fila de jugadors!!!!!. El llibre on podeu trobar aquesta versió és: Juegos de todas las culturas,  de varis autors i editat per INDE ( ISBN 84-9729-008-9)

Us el recomano per qualsevol esplai o cau o fins i tot en alguna festa!!!!!!!

Per si de cas, us passo la fitxa del joc!!!! (LA CREU.pdf)

Apa doncs, a còrrer!!!!! I sobretot vigileu amb els més bèsties!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under activitats, jocs motors o jocs del pobre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s