El joc tradicional de Berga: La Patum Infantil!!!!

Avui us penjo un document que potser ja heu vist en altres indrets però que donat la proximitat de les festes de Patum us vull fer-ne partíceps!!!!!! Us convido a llegir un document únic sobre la Patum Infantil.
La Patum Infantil  ha esdevingut un punt cabdal en els actes de la Patum fins al punt que ha estat un dels factors perquè la festa esdevingués Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. La Patum Infantil neix del joc al carrer entre nens i nenes imitant a fer la Patum dels adults. A partir d’un prec de dues nenes va començar un fenòmen cultural que ha esdevingut una festa complerta, emocionant i màgica.

Aquest article que forma part d’un llibre on es recullen les ponències del congrés de jocs organitzat per l’Institut Ramon Muntaner de Mora d’Ebre i que es van produir en el marc d’aquest congrés a Tarragona l’any 2009. Si voleu un exemplar d’aquest llibre el podeu trobar al mateix IRMU o a les llibreries habituals.

El meu objectiu en aquest article era transmetre el significat i la importàcia de la Patum Infantil dins el marc de les festes de la Patum i sobretot mostrar la relació entre Joc i Patum Infantil, relació directa ja que la mateixa festa infanti parteix d’un joc de carrer imitant la Patum dels grans.

Espero que llegiu aquest extens article amb el mateix sentiment que jo hi he volgut posar i quea través d’ell pogueu mirar de forma diferent aquesta fantàstica Patum Infantil!!!!

Si el voleu llegir, podeu clicar LA PATUM INFANTIL DE BERGA

Aquest article també el trobareu a la pàgina http://www.festes.org a l’apartat d’articles.

Bona Patum!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under articles, cultura popular, jocs motors o jocs del pobre, jocs tradicionals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s