El joc del Il Pelegrino

Hola a tothom!!!!! Avui penjaré un joc motor ja que fa molt de temps que no us en plantejo cap. El joc que us vull ensenyar s’anomena Il Pelegrino i el coneixem com a joc tradicional i popular a Itàlia. El joc està referenciat en el llibre 365 juegos de todo el mundo, editat per Oceano i fet per Carlos Velàzquez. En el interior del llibre hi trobareu 365 jocs dividits per continents, trobant a Europa el joc que us expliquem:

Tots els participants es posen en una rotllana o asseguts a terra o drets però ben separats entre ells. Un dels jugadors serà el pelegrino i es posarà en el mig de la rotllana amb el pal a la mà.

Quan el pelegrino comença a donar voltes dins de la rotllana, ha de tocar a algú o alguns que estiguin asseguts ( també es pot jugar drets) . Un cop els ha tocat, aquests passen a darrera el pelegrino i segueixen la cua que es forma fins que el pelegrino deixa anar el pal a terra. Quan això passa, tothom incloent el pelegrino busca de seure’s en un dels llocs buits. El darrer jugador que queda sense lloc serà el nou pelegrino i continuarà una altra partida.

El darrer jugador que queda sense lloc és el perdedor i torna a començar  la partida.

Com podeu observar és un joc amb un desgast físic important però pausat. És ideal per esplais, trobades familiars i festes i és un joc en el que necessites molt poc material, simplement un pal o bastó!!!!!

Si voleu el joc en format fitxa podeu clicar IL PELEGRINO

Vinga, animeu-vos a fer el Pelegrino!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under jocs motors o jocs del pobre, jocs tradicionals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s