Juguem amb els renecs???? Llamp de llamps!!!!!!!

Capità Haddock

De ben segur que si ens féssim una ullada veuríem que alguna vegada hem dit alguna paraula mal sonant altrament anomenat “paraulota”!!!!!!!!!

La proposta que us fem avui és doble. En primer lloc us proposem que mireu el vídeo de vilaweb TV ( cliqueu aquí) sobre el llibre que acaba de sortir al mercat anomenat Llamp de llamp de rellamp de contra-rellamp” de l’autor Joaquim Ventalló (traductor del còmic Tintin al català) del qual us adjuntem una petita presentació que hem trobat a la xarxa:

Durant tots els anys que va traduir Tintín, Joaquim Ventalló va anar elaborant el seu particular “Diccionari” de renecs, tant amb els insults que incloïa a Tintín com d’altres que l’atreien per algun motiu i anava recopilant. Més de 800 paraules i expressions. És precisament aquesta tria personal de Ventalló el fet que li dóna, literàriament, rellevància. Uns va utilitzar-los; altres, no. Tanmateix, tots són una autèntica troballa d’enginy, d’intel·ligència i d’humor.
Llamp de llamp de rellamp de contra-rellamp no és cap recopilació sistemàtica de les imprecacions proferides pels personatges de Tintín, i sobretot del capità Hadock, és molt més que això. És un monument lingüístic de primer ordre i un espectacular treball filològic.”

En segon lloc us fem una proposta pedagògica, un joc lingüístic  i una eina correctora del vocabulari de la gent de casa: intenteu canviar paraulotes per paraules del llibre “llamp de llamps”  que sonin molt millor i que fins i  tot resultin simpàtiques i d’aquesta manera podem mostrar als nostres infants una actitud correctora en el nostre i el seu vocabulari i fins i tot semblarà que ho fem jugant i divertint-nos!!!!!

Es per això que avui us proposo aquest  joc lingüístic i alhora extremadament divertit: un concurs de renecs!!!!!! Però aquest no és un concurs de renecs amb paraules habituals sinó que pretenem que deixeu anar la imaginació i sigueu originals!!!!

Podeu imitar el famós i cèlebre concurs Un,dos, tres, responda otra vez i a veure qui és el membre de la família més culte en matèria de renecs melòdics i gens malsonants!!!!!! S’hi valen apostes per fer-lo més interessant!!!!!

Vinga a llampegar de llamps i a divertir-se!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under articles, jocs en família, llibres, vídeos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s