Jocs populi: Els homes llop de Castonegro

Joc dels homes llop de castronegro

 

Avui us presentem el vídeo de jocs de Vilaweb de l’Oriol Comas del passat divendres dia 15.07.2011 dedicat a un joc de cartes que s’ha convertit en un fenomen i del qual fa molt temps que se’n parla: els homes llop de Castronegro!!!!!

 

El joc ha estat creat pels autors francesos Phillippe des Pallieres i Hervé Marly ( autor entre d’altres de Skull & Roses)  l’any 2001 i editat per Asmodée, que entre altres ha editat jocs tant populars com Abalone, 7wonders o Jungle Speed. D’algun d’ells us en parlaré properament.

 

Les característiques del joc son:

  • Edat mínima de joc: 10 anys
  • Nombre de jugadors: de 8  a 18  jugadors.
  • Preu: 10 euros
  • Durada aprox: entre 20 i 30 minuts, tot i que si encadenem partides hi podem estar molta estona més.

El  joc és ideal per aquelles persones que vulguin mentir, enredar i manipular durant l’estona que dura el joc, tot i que ens podem trobar que ens eliminen a la primera de canvi si no mentim prou bé.

La mecànica del joc és força senzilla. Ens trobem en un poble on de dia tots els habitants són vilatans però quan arriba la nit ( els jugadors tanquen els ulls) alguns es convertiran en homes llop i d’altres continuaran sent vilatans. Els homes llop s’organitzaran per eliminar un vilatà mentre que els vilatans intentaran fer fora els homes llop del poble. Cal tenir en compte que hi ha vilatans que són personatges especials i que poden despertar-se durant la nit.

Les cartes repartides són les que marquen quin rol té cadascú i també és molt important en aquest joc la figura del moderador o director ja que és el qui gestionarà el dia i la nit i qui marcarà en gran part el ritme del joc. Cal que el director conegui el joc per fer la partida més interessant i divertida.

Si voleu veur’e’n el vídeo de Vilaweb i Oriol Comas cal que cliqueu l’enllaç següent Els homes llop de Castronegro.

El joc és molt similar al tradicional assassí que hem jugat tots i fins i tot podem trobar alguna ressenya del Vilatà ( de l’any 2007), un joc molt jugat a Berga i amb les instruccions en format pdf penjades per Xavier Torrabadella. Si voleu clicar veureu les instruccions del joc.

Donat que el joc és un clàssic us facilitem un parell d’enllaços on parlen del joc. En primer lloc, la web de Último turno (bloc dedicat als jocs de taula) on hi ha una entrada molt recent sobre el joc: Homes llop a Último turno. En segon lloc, us convidem a una descripció del joc d’una associació cultural i de jocs de rol de la facultat de veterinària de Zaragossa anomenats la Granja de Gandalf: homes llop de la Granja de Gandalf.

També us proporcionem unes normes del joc molt resumides i que us poden servir com a “xuleta” per les primeres partides i que podeu llegir clicant a Homesllop en pdf.

Si en voleu una miqueta més, podeu clicar aquest vídeo partida d’homes llop localitzat al Youtube on una colla mostren una partida de homes llop.

Finalment si voleu jugar al joc de Homes llop, us podeu acostar a Manresa, ja que a les nit de la setmana del joc al carrer que organitza el club del joc del CAE s’organitzen grans partides de homes llop. Us passem l’enllaç: setmana de jocs al  carrerdel CAE.

És un joc molt recomanable per ser una miqueta trapella durant una estoneta!!!!

1 comentari

Filed under activitats, jocs de taula, jocs en família, on anem a jugar?

One response to “Jocs populi: Els homes llop de Castonegro

  1. Ufff… hi he arribat a jugar tantes vegades a la sala de monitors! Fa un ambient que no s’acaba mai!

    El @xatobo també en té un bon article al seu blog: http://aixiitot.blogspot.com/search/?q=vilatà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s