El joc de la diada!!: 11 de setembre de 1714!!!!

el joc de la diada!

Benvolguts companys juganers i companyes juganeres!!!!!

Ja torno a estar actiu en el bloc de jocs després de tancar per vacances el passat mes de juliol!!!!!

A partir d’ara tornaré a penjar articles, vídeos i instruccions  sobre jocs, ja siguin recomanacions de llibres, llocs on anar, jocs de taula, joc tradicional i la resta d’activitats de joc que us puguin interessar!!!!!

Avui per començar i aprofitant que estem de celebració de la diada nacional de Catalunya us vull plantejar un joc de taula que segurament ja coneixeu i que s’anomena 11 de setembre de 1714.

Joc d’estratègia 11 de setembre 1714

Res no està decidit; les tropes francoespanyoles es preparen per assaltar definitivament Barcelona. L’exèrcit català està preparat per a la defensa. Del resultat en depèn el futur de Catalunya i l’ordenació política d’Europa!!!

Joc de simulació damunt d’un tauler que evoca l’assalt borbònic a Barcelona a la jornada final de l’Onze de Setembre de 1714. El joc està en la línia d’allò que és usual en altres països europeus en quant a recreació de fets històrics importants. En aquest sentit, és una iniciativa de normalització que acosta de manera lúdica i instructiva l’aprenentatge de la Història, tan als afeccionats als jocs d’estratègia i simulació com també al gran públic.

Aquest és un joc de recreació històrica que recrea fidelment l’escenari i les forces que van participar en la batalla de l’onze de setembre. Posa’t en el paper d’Antoni de Villarroel i intenta defensar amb èxit la Ciutat Comtal i el règim Constitucional de Catalunya. Posa’t en el paper del duc de Berwick i intenta conquerir Barcelona el més ràpid possible i amb les mínimes baixes. A la teva disposició tens les unitats dels exercits que van participar en la confrontació del 1714. Utilitza-les amb intel·ligència i audàcia per tal d’obtenir la victòria. Podràs canviar la història?

Aquest joc creat per Francesc Xavier Hernàndez i Cardona ( Doctor en història Contemporània de la UB) i Xavier Rubio i Campillo ( Enginyer Superior en Informàtica de la UB), ha estat editat per Catimperium, una empresa que es dedica a vendre diferents productes sobre Catalunya i sobre els fets històrics que han marcat el nostre país!!!!. El joc és recomanat a partir de 12 anys ja que és de complexitat mitjana i té una durada aproximada de entre 2 i 3 hores!!!!!! Evidentment les instruccions són en català. El joc està molt ben acabat i tot i que el seu preu pot osci·llar al voltant de 50 o 60  euros, és un joc a tenir en compte per introduir-vos en els jocs de recreació històrica.

Us passem unes quantes fotos del joc !!!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Us encoratgem doncs a fer una partida i intentar canviar la història!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under jocs de taula, jocs en família

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s