Fem unes pizzes?: Mamma Mia.

Mamma Mia

Avui us penjo una recomanació de joc de taula bona, bonica i barata!!!!!!!

Es tracta del joc de cartes Mamma Mia, un joc de format petit però que us donarà per moltes vetllades i estones divertides!!!!

El joc és del creador Uwe Rosenberg i es va començar a vendre l’any 1999. Per tant estem parlant d’un clàssic entre els jocs de cartes on el factor més important és la memòria i sobretot molta estratègia!!!!!.El joc va ser editat per Homoludicus i es pot trobar a la seva botiga com també a botigues com Abacus.

Les característiques del joc son:

  • Edat mínima recomanada de joc:  8 anys
  • Nombre de jugadors: de 3 a 5 persones ( millor amb quatre jugadors)
  • Preu: 10 euros
  • Durada aprox: entre 25 i 30   minuts.
  • tipus de joc: joc familiar

Els premis que ha rebut el joc són els següents:

1999 Fairplay a la carta Guanyador

1999 Spiel des Jahres recomanats

La mecànica del joc és força senzilla quan veus com es juga però un xic complicada d’explicar. Ho intento:En Mamma Mia, cadascun dels jugadors és un famós xef l’especialitat són les pizzes. Cada jugador rep un mall amb les seves comandes, que ha d’anar realitzant reunint els ingredients necessaris. Les cartes d’ingredient es col·loquen en el centre i d’aquí robessin tots els jugadors. Normalment escasseja l’ ingredient que necessites, però en el cas de 2 jugadors encara més, ja que es retiressin 5 exemplars de cada un dels ingredients. En el joc bàsic els ingredients són: formatge, olives, pebrot, pepperoni i xampinyons.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Cada jugador agafa una comanda de la seva i rep 4 cartes d’ingredients. Al centre, en el mateix mall, es van situant els diferents ingredients, sempre en conjunt, és a dir, si tenim a la mà 3 xampinyons haurem de posar-los tots, no podrem posar menys. Després posar els ingredients, robarem fins tornar a tenir en mà 4 ingredients. Quan creem que el nostre comanda es podrà realitzar, posarem la carta de comanda i agafarem un de nou.

La ronda acaba quan s’acaba el mall d’ingredients d’on robar. I procedirem a comprovar si les comandes s’han realitzat correctament. Per això revisarem si, en el moment en què posem la comanda, hi havia al mall suficients ingredients per completar-lo. En el cas que ens faltés algun ingredient, podrem completar amb aquells que tenim a mà. En el cas que no poguéssim completar, la comanda torna a la baralla de les nostres comandes, i l’haurem de completar en una ronda posterior.

En la nova ronda, agafarem una nova comanda, si no teníem a mà, però no emplenarem els ingredients en mà. Barajas els ingredients i tornarem a posar al centre perquè els jugadors puguin robar. Després posar ingredients omplirem la nostra mà d’aquests.

Jugarem el nombre de rondes que acordem entre els jugadors, nosaltres juguem sempre fins que un acaba amb tots els seus comandes.

Mamma Mia és un joc ràpid, divertit (encara més si li poses el acentillo italià), que ens permet exercitar la memòria i fàcil de jugar a qualsevol lloc, només necessites una superfície, i això no és difícil de trobar.

Espero que us agradi molt i bona cuina!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under jocs de taula, jocs en família

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s