Jocs Populi: No Gràcies!!!!

joc no gràcies

 

Avui us pengem una nova entrada de la nova temporada de l’espai Jocs Populi d’Oriol Comas a Vilaweb TV. De fet ja fa un parell de setmanes que l’Oriol ha penjat jocs en aquest espai i jo reconec que començo tard!!!!. Per aquest motiu és possible que aquests dies us pengi més vídeos de Jocs Populi que l’habitual de cada divendres!!!!!

Aquesta setmana l’Oriol ens presenta un joc de cartes molt divertit que s’anomena No Gràcies ( en alemany Geschenkt) i que podeu trobar en qualsevol botiga especialitzada en jocs com Homoludicus, la Pcera o Jugar*Jugar!!!!!!

No gràcies és un joc ideal per espavilats i per aquells que saben esperar fins el darrer moment per pescar en situacions complicades!!!!! Un joc petit per passar una bona estona!!!!!

El joc és una creació de l’autor de jocs Thorsten Gimler l’any 2004. El joc ha estat editat per Morapiaf i és un joc d’apostes però sobretot un joc on l’estratègia i el càlcul hi tenen molt a dir.

Les característiques del joc son:

  • Edat mínima recomanada de joc:  8 anys
  • Nombre de jugadors: de 3 a 5 persones
  • Preu: 10 euros
  • Durada aprox: entre 15 i 20  minuts.

La mecànica del joc és força senzilla: Abans de començar la partida apartem 9 cartes del total de 33 cartes del joc enumerades del 3 al  35. A cada jugador se li dona 11 dinerons abans de començar. A cada torn, un jugador traurà la carta de la part superior de la pila i la posarà en el centre. Un cop estigui aquest mateix jugador podrà escollir entre quedar-se la carta o no quedar-se-la. Si se la queda, aquella puntuació li pesarà en el recompte final de la partida, però si no la vol haurà de pagar un dineró i posar-lo a sobre de la carta. D’aquesta manera cada jugador anirà fent igual. Quan un jugador es quedi una carta i aquesta tingui dinerons, aquests resten del valor de la carta, i per tant la puntuació de la carta recollida serà la puntuació de la carta menys els nombre de dinerons que hi ha a sobre. Quan això passa, la carta se la queda el jugador i els dinerons compten pel final de la partida. Una altra norma és que si aconseguim reunir 3 cartes seguides (com 21,22 i 23 ) només puntua la carta més baia i les altres dues no ens pesen punts!!!.

Al final guanya el jugador que obtingui menys punt sumant els punts de les cartes i restant els dinerons que acumula cada jugador al final de la partida!!!!!!

Si voleu veure el vídeo de Vilaweb i Oriol Comas cal que cliqueu l’enllaç següent No gràcies !!!!!

Esperem que us agradi molt aquest petit joc !!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under jocs de taula, vídeos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s