El joc i la música: el joc de les pinces!!!!

el joc de la pinça

Avui us vull presentar una proposta de joc molt senzilla però extremadament divertida!!!!!

Personalment l’he batejat com el joc de les pinces tot i que de ben segur que té altres noms. La història d’aquest joc em porta a comentar-vos que pots trobar un joc en el lloc més impensable i que del res n’obtinguis un joc que t’acompanyarà sempre més.

Un bon dia la meva família i jo varem anar a veure un espectacle d’animació infantil de la Tresca i la Verdesca. Durant aquest espectacle es van anar succeint jocs i danses però en un moment de l’actuació van fer el joc de les pinces. Espectaculat vaig pensar!!!!!! El provaré i a veure que passa…. el resultat no ha pogut ser més òptim ja que en totes les formacions acaba sent dels jocs més ben valorats!!!

En Miqui Gimenez, mestre de música i animador infantil i home important del folklore terrassenc, també fa una versió d’aquest joc en algun dels seus espectacles !!!!

El joc és molt senzill. un grup de jugadors es posa en forma de rotllana ( com una sardana) i s’agafa de manera que dins del cercle format s’hi posa la resta de jugadors. Aquests que estan al mig tenen 3 pinces cadascú. El seu objectiu és que al inici de la música hauran de “despendre’s” de les pinces enganxant-les a algú dels jugadors de dins i evitar que algú n’hi posi alguna a la roba. Quan un jugador no tingui cap pinça ni a la mà ni a la roba, podrà sortir de la rotllana. El primer que surti és el guanyador!!!!! Els jugadors que fan la rotllana han de controlar queel jugador que surt no tingui cap pinça i si en té alguna el torna a dins el cercle perquè continui jugant!!!!

Un cop hem fet una partida es canvien els grups i el grup de fora passa a dins i el grup de dina passa a fora!!!!

Ara ja el podeu provar!!!

Si voleu consultar-lo us proposo una fitxa del joc: JOC DE LES PINCES

Proveu-lo i veureu que no us fallarà!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under cultura popular, jocs en família, jocs tradicionals

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s