Jocs Populi:Un joc de risc,Diamants!!!!

El joc

Us agrada arriscar-vos? Sou agosarats de mena? O preferiu esperar a veure que passa?

Avui us pengem un joc que dona “molt de joc” abans, durant i després i que és ideal pels amants d’arriscar-se sabent que el premi pot ser més gran o pels qui volen fer veure que s’arrisquen i realment no ho fan!!!!!

Avui us presentem Diamants, joc que aquest divendres passat ens va mostrar Oriol Comas en la seva secció de jocs Populi a Vilawev TV i en la qual ja hem descobert alguns jocs molt interessants com Diamants!!!!!

 Les dades tècniques del joc són:

Autors: Alan Moon i Bruno Faidutti. Aquest joc és l’exemple on dos grans creadors de joc s’uneixen per fer un joc que combini els dos estils de crear, el de Moon molt metòdic i rigorós en les normes i el de Faidutti, molt caòtic però molt dinàmic!!!!

Edat: a partir de 10 anys ( tot i que amb menys també hi poden jugar)

Durada: entre 20 i 30 minuts.

Editat: Devir

Preu aproximat: 20 euros

Nº jugadors: entre 3 i 8 jugadors.

Funcionament del joc:

El material que trobem al joc són: diamants, exploradors, baguls o cofre per posar diamants, 15 cartes de camí o mines i 15 cartes de perill!!!!!

Tenim la sort que en aquest joc hi ha normes en català!!!!

Com funciona el joc?

Molt simple. Hi ha un mall de cartes (cartes de cova o expedicions) que ve amb diamants i la quantitat d’ells, i perills. A cada ronda s’aniran obrint cartes i els jugadors que estiguin fins i tot dins de la cova podran repartir-se els diamants que hagin dins o podran perdre-ho tot. Al principi de la ronda, els jugadors trien si participaran de la nova expedició (obertura d’una nova carta a la taula). Si participen, és a dir, si no col · loquen el seu peó a la mà al compte de tres, podran endur-se la part dels diamants que apareguin a la carta. Si no participen, es portaran els diamants que hagin recol · lectat fins a aquest moment, assegurant-en els seus cofres.

On és el joc? En la sort i els nervis. Si la carta que s’obre no és una de diamants (és a dir és un perill) no passa res. Però si s’obre el mateix perill per segona vegada … vas perdre tot. Hi ha 15 cartes de diamants i 15 de perills (3 de cada perill) de manera que la possibilitat que et surti un perill és de 50% en cada intent, i que es repeteixi el perill és relativament baixa … però no voldràs córrer aquest risc ¿o si?. En les primeres expedicions generalment ningú es retira (hi ha una raó per retirar-se sense que hagin perills, ja l’explicaré) i només quan surt el primer perill la gent comença a transpirar. Quan surt el segon perill, però diferent del primer, ia la gent comença a inquietar molt … si surt un tercer perill diferent … uff, ja alguns es retiren, altres comencen a vantar del intrèpids que són … i moltes vegades algú es pega el suertazo que tots es retiren i treu una molt bona carta de diamants per al sol … I altres tantes aquest intrèpid ho perd tot per ambiciós.

Com que no sempre es podran repartir tots els diamants (per exemple, si surt la carta de 8 diamants i hi ha només 3 jugadors, cada un es portarà 2), els diamants restants es deixen sobre la carta acabada de descobrir. Qui es retira del joc (anomenat “el arrugón” en la meva família) es portarà els diamants restants (o si es retira més d’un se’ls repartiran), per la qual cosa pot ser un suculent premi per al més covard. Per això els deia que podia ser fins i tot intel · ligent retirar fins i tot abans que comencin a sortir els perills. Crec que l’estratègia pot anar en 3 punts: en l’elecció de quan retirar-se, en la ponderació de si seguir o no depenent dels perills que apareixen (es van retirant perills duante el joc) i en posar certa tensió artificial de vegades perquè els més pusil · lànimes se sentin desanimats i així es surtin abans (funciona!),

Observacions sobre el joc:

A la desena carta oberta a la taula i amb un parell de perills oberts, la tensió en el joc és fantàstica. Estan tots nerviosos, surten mil bromes i només els més picats ho passen malament (o els que juguen amb picats, lògic). Es pot jugar en 20 minuts, arriba per a 8 jugadors i de segur tindrà repetició. Com joc en si, no és gran cosa. Hi ha un petit espai per a l’estratègia, limitada lògicament per l’enorme quantitat de sort, però és un joc que qualsevol pot gaudir, fins i tot nens.

Si voleu veure el vídeo, podeu clicar el següent enllaç: Diamants a Jocs Populi.

Si voleu consultar les normes en català, podeu clicar el següent enllaç: Normes diamants

Esperem que gaudiu d’un joc molt senzill però altament divertit!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under jocs de taula, jocs en família, Uncategorized, vídeos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s