Sidibaba: com crear un joc?

Sidi Babà

Avui us pengem una entrada molt original!!!!!!

Normalment estem acostumats a fitxes de jocs,  explicacions de jocs de taula i altres documents. Fins i tot, darrerament i gràcies a Internet, Youtube i en el nostre cas gràcies a l’espai de Jocs Populi d’Oriol Comas hem tingut l’oportunitat de veure vídeos explicatius de jocs de taula.

Però en aquest cas us proporcionem una entrevista que Oriol Comas ha realitzat a un creador de jocs de casa nostra, en Perepau Llistosella, creador del joc Sidi Babà, que ha guanyat un dels premis més importants a nivell mundial com és el premi Bolonge-Billancourt de l’any 2008.

Tot seguit us passem l’explicació del vídeo realitzada per vilaweb TV i seguidament el vídeo de l’entrevista amb l’autor:

“Sidi Babà, o com entrar a la cova d’Alí Babà i sortir-ne viu

 Entrar a la cova dels quaranta lladres d’Alí Babà i robar-los el tresor no és gens fàcil. I encara menys, si cada llàntia que il·lumina el camí tot just dura tres minuts. Aquest és el punt de partença del Sidi Babà, un joc català, que ha guanyat el premi més important del món de jocs de taula i que avui es presenta a Barcelona, a la botiga Jugar x Jugar, de l’avinguda de Gaudí (21.00). En aquest vídeo, el creador del joc, Perepau Llistosella (@perepau), de Granollers, conversa amb l’Oriol Comas, director i presentador del programa de jocs de VilaWeb, Jocs Populi, i li explica tots els detalls del joc, el procés de creació i d’edició, i la seva experiència amb els jocs.

‘El Sidi Babà és un joc diferent de tots’, diu l’Oriol Comas. No debades és un joc a temps real en què tots els jugadors juguen contra el mateix enemic: el guardià de la cova. Per a guanyar calen grans dosis d’orientació, capacitat de negociació i molta sang freda. És ideal, explica l’autor, per als qui vulguin viure una bona aventura, sense tenir la garantia de sortir-ne gaire ben parats…

De jocs per a nens com a psicòleg a campió del món del jocs

Llistosella, psicòleg de professió, va començar a crear jocs per a nens amb dificultats d’aprenentatge. L’afecció als jocs de taula i els bons resultats d’aquest experiment van portar-lo a inventar-se’n un de diferent cada any per poder jugar a casa amb la família, prou nombrosa –és el petit de vuit germans–, per Sant Esteve. Finalment, el 2008 va guanyar el concurs més important de jocs de taula del món, el Bolonge-Billancourt, amb el joc Theseus.

Quasi quatre anys després, coincidint amb la nova entrada d’any, aquest és el joc que, rebatejat amb el nom de Sidi Babà, ja és finalment a les botigues. Editat per una editorial suïssa, Hurrican Games, que n’ha fet un llançament internacional, el joc és, a més a més, en català. A Jugar x jugar, la botiga on la presentació es farà avui, hi podeu comprar, a banda el Sidi Babà, tot de jocs que, com aquest, també són editats en català. I per als qui en vulguin comprar més d’un, Llistosella té un parell de recomanacions a fer.”

Si voleu veure el vídeo, podeu clicar el següent enllaç:

Vídeo entrevista del joc Sidibaba i Perepau Llistosella

Esperem que us puguem proporcionar moltes més entrevistes!!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under articles, jocs de taula, vídeos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s